انواع چای های سنتی ایرانی
توسط مدیر سامانه دذ 22 سپتامبر, 2012 دذ 08:20 ق.ظ | دسته‌بندی شده در طب ایرانی | با ۰ دیدگاه

اکثر چای های به شرح ذیل مورد تایید ائمه معصومین (علیهم السلام) و اساتید بزرگی چون شیخ الرئیس ابن سینا  می باشد

۱- چای گل گاو زبان و سنبل الطبیب :

گاو گل زبان (۴ قاشق مربا خوری) به اضافه سنبل طبیب (۹ قاشق مربا خوری ) و ۱ عدد لیمو عمانی در ۲ لیوان اب سرد و مقداری نبات.

خواص : گاوزبان طبیعت گرم و تر و ارام بخش اعصاب و خواب اور و سردرد های عصبی و درد های کلیوی و ضد سودا و صفرا

سنبل الطبیب : طبیعت گرم – ضد قولنج و اسپاسم – ضد تشنج و صرع ، تقویت قوه باء

۲- چای به لیمو زیرفون :

به لیمو (یک قاشق مربا خوری به اضافه زیرفون(یک قاشق غذا خوری) در یک غوری (دو لیوان اب سرد به همراه مقداری نبات)

خواص:  طبیعت گرم ،ضد سرماخوردگی ،ضد ناراحتی عصبی – ضد تشنج – ضدنقرس – ضد سیاتیک – ضد غلظت خون – ضد رماتیسم –  خواب اور شب – ضد میگرن – ارام بخش – ضد طبش قلب – ضد سردرد – تقویت حافظه – تقویت معده – ضد اسم – پائین اورنده فشار خون – ضد اسهال – شستشو دهنده کلیه .

 

۳- چای بادرنجوبیه زیرفون:

بادرنجوبیه (یک قاشق مربا خوری )  به اضافه زیرفون (یک قاشق غذا خوری ) یک غوری (دولیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات .

خواص : طبیعت خیلی گرم در بعضی مزاج ها بالابرنده قوی فشار خو.ن ،مقوی قلب و اعصاب ، خون ساز ، تقویت کننده سلول های مغزی ،فوق العاده ارام بخش است (مشهور است که گیاه مورد علاقه حضرت علی ع است ) مقوی مغز ، ضد صدای گوش  – خواب اور – نشات اور – ضد بیماری های کلیه – ضد خواب های وحشتناک – ضد بوی دهان

۴- چای بابونه :

(یک قاشق غذا خوری ) در یک غوری (دو لیوان اب سرد) به همراه نبات  .

خواص : طبیعت معتدل دیم ام گرم و خشک . ارام بخش اعصاب – معده – روده و تقویت انها – ضد تب – ضد انگل – ضد یوبوست – مقوی اعصاب و مغز – اشتها اور – ضد بلغم و صفرا – شستشو دهنده بسیار قوی کلیه ها .

۵- چای به لیمو:

(یک قاشق غذا خوری ) در یک غوری ( دو لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات )

خواص:  طبیعت گرم – خواب اور شب – ارام بخش – ضد میگرن –  ضد سردرد – ضد طپش قلب – تقویت حافظه – ضد نفخ – تقویت معده – ضد اسم .

۶- چای دارچین :

(چند قلم اسیاب نشده ) در یک غوری (دولیوان اب سرد)  به همراه مقداری نبات .

خواص : طبیعت گرم و خشک – محرک اعصاب – شستشو دهنده کلیه – رفع رطوبت اخلاط رطوبتی – مفرح – تقویت قوه باء – پا درد های رطوبتی – اشتها اور – ضد دلهره – ضد بوی دهان – تقویت کبد و معده ( تاثیر ان تا ۱۵ سال در بدن میماند)

۷- چای زنجبیل :

(یک قاشق مربا خوری کوبیده ) در یک غوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات .

خواص : طبیعت گرم و خشک – بالابرنده فوری فشار خون  – ضد ضعف اعصاب – تقویت حافظه – تنظیم ادرار – ضد رطوبت مزاج – ضد بلغم و صفرا – خونساز – ضد درد مفاصل – تقویت قوه باه مقوی جهاز هاضمه – ضد سم غذایی – مقوی معده – مسکن – مقوی قوای رئیسه بدن .

۸- چای میوه گل نسترن :

(۱۵عدد) در یک قوری (۲ لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات .

خواص : طبیعت معتدل و خشک – پائین اورنده فشار خون – ضد قند خون – ضد ورم و درد کلیه – شستشو دهنده کلیه – سرشار از ویتامین ث ضد سرماخوردگی – مقوی معده – ضد اسهال .

۹- چای زیرفون :

(یک قاشق غذا خوری) در یک قوری (۲ لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم – مصرف زیاد پایین اورنده فشار خون – ضد ناراحتی های عصبی و تشنجها – ضد میگرنها ی مزمن – ضد بیخوابی – ضد سردرد – بیماری های ریوی – زکام – ضد غلظت خون – ضد استفراغ – ضد رماتیسم – ارتروز – نقرس – سیاتیک (برای خانمهای باردار ممنوع است).

۱۰-                   چای اویشن:

(یک قاشق غذاخوری) در یک قوری (۲لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص : طبعت معندل – بالابرندهی فشار خون – تقویت اعصاب – رفع کولیتهای مزمن – شستشسو دهندی کلیه – ضد انگل – ضد صفرا – ضد رطوبت بدن – ضد زکام و سرفه و اسم و اشتها اور – ضد غلظت خون – مقوی جهاز هاضمه – تقویت بینائی .

۱۱-                   چای اکلیل کوهی :

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (۲لیوان اب سرد ) به همراه نبات .

خواص : طبیعت معتدل گرم – گیاه معجزه گر – مقوی اعصاب – شستشو دهندهی کلیه ضد صفرا – ضد دلهره و اضطراب – تقویت بدن – زکام – اسم – سیا سرفه – مقوی معده و ضد درد رماتیسمی و استخوانی و کمر – ضد سنگ کلیه صفرا.

۱۲-                   چای گزنه :

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد )به همراه مقداری نبات.

خواص : طبیعت گرم وخشک – ضد قند – ضد غلظت خون – ضد چربی – ضد صفرا و سنگ کیسه صفرا – ضد سرطان – ضد امراض کلیه – ضد خونریزی- زیاده کننده شیر مادر – رفع خستگی – ضد ریزش مو .

۱۳-                   چای مرزنجوش:

(یک قاشق غذا خوری در یک قوری ) (دو لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص : طبیعت گرم – ارام بخش اعصاب – بهترین داروی میگرن – کهنه و درد شقیقه و سر درد ها – ضد نفخ معده – ضد ورم معده – ضد اخلاط مضره – ضد سرماخوردگی – ضد اسهال – خلط اور – تب بر –  خواب اور – اشتها اور

۱۴-                    چای استخودوس :

 (یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک – ارام بخش اعصاب – تقویت کننده سلول های مغز – ضد میگرن – ضد زکام و اسم و برونشیت –  مسکن – درمان رماتیسم – شستشو دهنده کلیه – ضد اگزما ( کاربرد در اکثر بیماری ها دارد )

۱۵-                    چای فلوس:

(یک قاشق غذا خوری مغز فلوس) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل – پائین اورنده فشار خون بر فک دهان – ملین – مسهل قوی – ضد صفرا – ضد یبوست بد و مزمن- ضد تورم امعاء و احشاء.

۱۶-                   چای زعفران

(یک قاشق مربا خوری کوبیده  ) در یک قوری (لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک – مفرح – مقوی قلب – محرک قوای مغزی – نشاط اور – خنده اور – ضد کرم خوردگی دندان – شستشو دهنده کلیه – مقوی معده – ضد سرفه – ضد حساسیت – خلط اور .

۱۷-چای نعناع :

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص : طبیعت معتدل و اندکی گرم – ضد اسهال و استفراغ – ضد نفخ معده – مقوی معده – خوشبوکننده دهان – ارام کننده روده ها – رفع خستگی – رفع ناراحتی های کیسه صفرا – رفع ناراحتهای ریوی – تنگی نفس و اسم – ضد سرفه.

۱۸-                   چای پونه:

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص : طبیعت معتدل و اندکی گرم – ضد اسهال و استفراغ – – ضد نفخ معده – مقوی معده – خوشبوکننده دهان – ارام کننده روده ها – رفع ناراحتیهای ریوی و اسم و تنگی نفس – ضد سرفه – ضد ناراحتیهای کیسه صفرا – رفع خستگی .

۱۹-                   چای چلتوک برنج :

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

۲۰-                   چای گلپر:

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص : طبیعت گرم و خشک – تقویت کننده عالی حافظه – ضد صرع قوی – ضد فراموشی – ضد انواع اسهال – تقویت قوه باء- ضد تنبلی معده – ضد جوش و دمل – اشتهاء اور – کمک به هضم غذا.

۲۱-                   چای زیره سیاه :

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت بسیار گرم – بالابرنده فشار خون – سوزاندن چرب اضافی – تصفیه خون – مقوی قلب و عروق – شستشو دهنده کلیه – ضد چاقی – ضد زردی پوست – ازدیاد کننده شیر مادر – ضد نفخ معده – مقوی معده – رفع ناراحتی های روده .

۲۲-                   چای بهار نارنج:

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص طبیعت گرم – ارام بخش – تقویت کننده قلب و اعصاب – مفرح و نشاط اور – سردرد های عصبی – اشتها اور.

۲۳-                   چای کوهی

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص : طبیعت گرم – ضد آلرژی و حساسیت – مقوی اعصاب – ارامبخش – ضد اگزمای پوستی .

۲۴-                   چای هوفاریقون:

(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان اب سرد ) به همراه مقداری نبات.

خواص : طبیعت گرم و خشک – مقوی اعصاب – مقوی قلب – دافع اخلاط فاسده.

طرز تهیه چای سنتی ایرانی:

بعد از مخلوط کردن مواد فوق روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم (کتری یا سماور) قرار داده ۱۵ دقیقه دم بکشد صاف نموده و مصرف کنید.

نکته:

۱-    چای هرچه بیشتر دم بکشد بهتر است.

۲-    بعد از دم کشیدن به مدت طولانی (چند روز) قابل مصرف است.

۳-    کتری یا قوری بایستی مسی یا روی باشد.

فرستادن یک دیدگاه

XHTML: شما می‌توانید از این برچسب‌ها استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>