خارشتر
توسط مدیر سامانه دذ 20 آگوست, 2012 دذ 11:21 ق.ظ | دسته‌بندی شده در داروهای گیاهی | با ۱ دیدگاه

خارشتر (Alhagi Pseudolhagi):

گیاهی است خاردار با برگ های ساده و کوچک که در نواحی مختلف ایران بخصوص نقاط خشک می روید. برگ های این گیاه از کرک فراوان پوشیده شده و میوه آن غلافی بندبند داشته و دارای کرک های فراوان است. ریشه این گیاه بسیار عمیق بوده و گل های آن به رنگ قرمز می باشد. در ایران در اطراف یزد ، زاهدان، بوشهر ، کرمان ، قم و سمنان می روید.

از این گیاه ماده قندی بنام ترنجبین که در واقع نوعی مان بشمار می آید ترشح می شود.

نکته مهم در مورد ترنجبین : تمام گونه های این گیاه در تمام نقاط ایران تولید ترنجبین نکرده بلکه گونه های Alhagi Mannifera و Alhagi Maurorum تولید ترنجبین می کند. برای بدست آوردن ترنجبین معمولا ساقه های خشک شده گیاه را که دارای این ماده است بر روی پارچه ای تمیز تکان داده که در این صورت دانه های ریز ترنجبین بر روی پارچه می ریزند که به همین صورت نیز به بازار عرضه می گردد. (طبیعت خارشتر گرم و خشک)

 خواص درمانی:

جوشانده خار شتر مقوی و مسهل بوده و تب های پی در پی ، ضعف و بیماری های گوارشی را درمان می کند و نیز برای ناراحتی سینه بسیار مفید است.

جوشانده برگ یا گرد کوبیده آن را روی زخم بگذارید ، باعث بهبود زخم می شود.

عرق خارشتر مدر و معرق بوده و انواع تب را تسکین داده و اگر مدتی بر خوردن آن مداونت بورزید برای رفع سنگ کلیه و مثانه مفید است.

مالیدن روغن آن بر موضع برای درمان رماتیسم بسیار نافع است.

ترنجبین در طبابت ایران مصرف زیاد داشته و بعنوان ملین مصرف می شود و نیز برای شیرین کردن طعم داروهای بد مزه کاربرد دارد.

ترنجبین را در آب جو حل کرده و بخورید برای دفع اخلاط مفید است.

سابیدن ترنجبین با کره و مصرف نمودن آن برای باز کردن ادراری که بند آمده است ، مفید است.

حل کردن ۳۰ گرم ترنجبین در شیر و خوردن ان برای تقویت قوای جنسی مفید است.

نمایش ۱ دیدگاه
نوشته‌ی شما
  1. حسن گفت:

    شما نوشته اید (طبیعت خارشتر گرم و خشک) ولی در سایت های دیگر نوشته شده سرد. من هم ماندم گرم است یا سرد!

فرستادن یک دیدگاه

XHTML: شما می‌توانید از این برچسب‌ها استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>